Min stora temugg är mysig

Jag pallar inte att vara förkyld!! Orkar ju ingenting, det är ju lixom ansträngande att gå från mitt hus till matsalen! blä!

Annars är allt toppen faktiskt. Skönt att lektionerna har startat igång, även fast jag kanske känner att ja inte kan ge 100 för huvudet är helt mossigt men det är roligt iaf.  Snart helg igen, jobbjobb för hela slanten.

bye sålänge!

En snabbis från Öland

Egentligen har jag inte bråttom alls utan mycket tid på mig, en hel timme kvar till kvällsmat, men man blir så upprymd av alla nya intryck och information så man blir stressad! Men jag har det bra iaf. Klasskompisarna verkar sköna och lärarna jättebra. Jag har fått mig ett enkelrum som jag gjort ganska hemtrevligt nu fastän det saknas lite saker än. Det känns jätteinspirerande att börja jobba med musik, tetater och dans igen, ska bli jättekul! Imorrn blir det utflykt på öland med hela skolan med grillning på stranden på kvällen. Ikväll ska det spelas brännboll och på fredag ska vi åka till Växjö.

Hela skolan är väldigt konstinriktad och satsar på det egna skapandet och på att ta vara på idéer. Rektorn verkar helskön och är själv konstnär och har gjort väldigt mycket.

ne nu pallar ja inte skriva mer, Jag har det bra iaf :) Ciao! 

Malmö - Parkernas stad - Men det såg jag ingen....

Det blev en jättemysig resa till Malmö. Kändes lite konstigt att träffa dom, Elaine, Vickan, Linnéa och Emelie, en efetr en gick dom på tåget och det var som att jag träffat dom jättenyss men alla hade mycket mer att berätta. Linnéa var brunast, på cypern hon varit och hon berättade alla roliga detaljer om engelsmän, fishbawl, och tröstsökande vänner. Elaine berättade om countrykvällen som slutade på akuten. Vilken syn att se Elaine i cowboyboots och hatt stövla in på akuten med en kavaljer med mittenfingret i kras ; ). Vickan berättade friskt och högt om" sitt nya intresse", både caféfolket och alla på tåget fick vare sig de ville eller inte höra Vickans uttalanden, haha. Ja knäckte mig av skratt när vickan kläckte ur sig en fråga som om hon frågat vad klockan var. Kusin Emelie suckade högt och predikade om att vissa saker pratar man inte såå högt om när man sitter på ett fullsatt tåg. haha, men vad hade vix varit utan hennes spontanitet? : ) Emelie har minst koll på framtiden, men fortfarande lika kräsen vad gäller killar. Och en grupp har hon klart räknat ut när hennes beundrare med svart sportbil och röda hjärtkuddar ( vilken jag och Benne faktiskt fått äran att åka med, jag höll på att kvävas för inte börja asgarva )  går henne på nerverna. det heter prata, inte pata...haha, lilla emelie ; )Jag hade också mycket att berätta och Vickan skulle ha alla detaljer :)
Såklart skulle det shoppas lite också och det gjordes det. Och flickan som inte hade några pengar allas, Vickan ja, hon shoppade såklart mest, men hon köpte faktiskt den mest bedårande kappan med världens härligaste krage! Jag själv köpte klänningen som jag kollat ut, och en sjal, till, jag har blivit lite besatt av sjalar. Köpte också en vädligt praktiskt jätteliten burk som jag ska ha, ehh ja, ha nånting i...Sen blev det fika på mysiga Smaklöken, med bakpotatis med kyckling och fetaost, fast fetaosten vet ja inte riktigt om vi kunde hitta på våra tallrikar men gott va det och mätta blev vi!Efter lite mer shopping och fika på Wayne´s så blev klockan sex och det var dags att ta tåget tillbaka hem igen. Vi pratade massa minnen, - kommer ni ihåg då? Jag minns första dan...! Jag fick detta intrycket av dig...! Stunderna på Emelie och Bennes rum på internatet, där allting började, och så nu, så fort det gick, alla föreställningar, musikalen, balen, studenten...Allt kul vi haft, och nu vad händer sen? Ut i vuxenlivet..
En efter en hoppade de av tåget och sen var det bara jag kvar. Jag började nästan gråta. Nu vet jag inte när jag kommer få träffa dessa underbara människor igen! Inget blir som förr, men det är väl så det är, nu väntar nya personer som förhoppningsvis blir nya härliga vänner, men som aldrig kommer att slå ut dom gamla! Tack för att ni finns flickor! <3 Ingen vet heller hur ofta jag kommer att få träffa Kristian i höst, det blir jobbigt, men det går, det finns det bevis på. <3Nu måste jag packa färdigt mina saker. Imorron åker jag och familjen mot Öland. Mitt nya hem. Nej kanske inte mitt nya, mitt andra, hem kommer alltid vara Hemma.
 


I punktform

 • Jag har massa skoskav.
 • På mitt rumsgolv står massa väskor och lådor med prylar i.
 • Månstad slog Länghem med 6-2!
 • Jag har köpt ny telefon. Den är svart.
 • Det blåser och regnar ute.
 • Det bidde ingen Göteborg...
 • Imorron blir det resa till Malmö istället, med flickorna.
 • Jag är rastlös.
 • Jag måste posta ett brev till csn.
 • Det är kallt.
 • Sofia Karlssons album är bäst.
 • Jag missar henne i gbg imorrn.
 • Jag ska köpa en klänning på hm.
 • På fredag är det kräftskiva.
 • Idag är det onsdag...

En fredagsnatt

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag mår bra. Men hur det känns är svårt att förklara. Allt är bara så lugnt, rofyllt, mjukt och härligt. Mmmm, så är det. Musik är bra för själen. Förresten.Sista jobbdagen idag, eller igår. Lördag 00:07. Jag har fått pyssla en massa, vara kreativ. Nu är det en vecka kvar tills jag blir ölänning. Fick ett mail från min blivande teaterlärare. Han hälsade oss 18 nya elever välkomna och såg fram emot att få träffa oss. Det gör jag med, ser fram emot att få träffa mina nya klasskamrater. Vi blir två Julior och tre Marior! Två killar och sexton tjejer. Varför är det så? Alltid så få killar i teaterklasser?

I veckan blir det en favorit i repris. Göteborgsshopping med Vickan, Linnéa, Emelie och Elaine. Ska bli skönt att träffa dom igen! Det är derby på gång också. Månstad vs Länghem. Men även fast jag är länghemsbo så håller jag ju såklart på månstad och Kristian min : ) Linda tycker jag är en förrädare, men det får hon tycka ; ).

Det får ju bli lite packning också. Igen. Tillbaka till livet i resväskan. Ska bli skönt att få åka en annan tågbana, med sköntåg hela vägen. Tåg är som tearpi. På tåg har man tid för funderingar. Andrum.

Sköt om er...

röda rosor, sofia karlsson, bilddagbok och allsång

Idag var det en kvinna som köpte en röd ros till sin man. Hon hade skällt på honom mycket på sistone, han jobbade så mycket tyckte hon, men nu så ville hon visa att hon trots gap och skrik älskade sin man. Det var fint tyckte jag.

Idag kom Sofia Karlssons nya album på posten : ) musik för julia, musik för själen.

Förresten så följer jag strömmen så jag har skaffat mig en bilddagbok.
vingali.bilddagboken.se. Kanske inte den mest aktiva, men ändå, :)

Sista allsången ikväll, det får man inte missa! BAO är ju med, fast utan Helen Sjöholm tror jag. Hon har ju nyss blivit mamma :) Grattis till henne! Men lite tråkigt är det allt att inte få höra henne ikväll, men okej bäbisar är också viktiga!

take care!

Jag spelar för livet, jag sjunger för full hals, jag leker med toner och kysser ord...

Jobb. Jobb. Jobb. Idag gjorde jag värsta fina buketten :). Men jag vill ha sovmorron!

Spelar för livet med Sofia Karlsson gör en sådär härligt lycklig och sprallig ända in i själen! En gammal Peps-låt förresten. Jag älskar Sofias röst, den är sådär härligt folkvisebubbligknorrigrund och mysig på nåt sätt. Förstår ni? ; ) 

Nästa söndag blir det lite mer sång i kyrkan, eller utomhus är det iuförsej, lite tråkigt tycker jag för det finns inget bättre än att sjunga i kyrkan, det är sån grym akustik och man får sån kraft i rösten. wonderful.

nej, nu måste jag kila!