Årets sista dag.

Igårkväll träffade jag underbara Emelie och Benne! Å va härligt det va och se dom, kramkalas och snabbuppdatering blev det. tyvärr går tiden fort när man har roligt men det var i alla fall kul och träffa dom en stund. höra lite skånska =) I fredas pratade jag med Vickan i telefon, första gången på flera månader. Härligt och höra den skånska, glada, ivriga rösten =) Där blev det också en snabbupdate, tänk vad mycket som har hänt på fyra månader! Känns helkonstigt att jag varit på öland så länge, träffat så många nya underbara människor, och det känns som att den här våren kommer bli superduperbra! Jag känner det riktigt starkt =P

I torsdas var det shopping som gällde, en massa fick jag köpt, bla en jättesöt klänning och ett par pumps, mamma tyckte jag såg ut som  madicken ;) På kvällen var det mat, julklappsutdelning och kortspel med systrarna theodorsson, alltid lika trevligt!

På fredagskvällen var jag, kristian, och hans familj ute och åt, den godaste kycklingfiléburgaren med csisscut-potatis åt jag =) sen var det Arn på bio. Bra film tycker jag, väldigt fina bilder, liite aningens lång bara. Det dumma med svensk film i dåtid är ju att det blir väldigt komiskt när t.e.x morgan alling (morgan och lasse i tippen) kommer upp som Arns bror i en allvarlig roll. Nästan hela biosalongen skrattade bara för att han visades :P Men det kommer ju en uppföljare så slutet blev lite hastigt. Men dte va kul att hon som spelade Lena i "upp till kamp" fick en liten roll också, bra hon!

I bakgrunden sitter krille och asgarvar. bästa Eddie har skickat "Stinsen brinner" på dvd. Den är alltid lika rolig även fast jag kan den utan och innan =D

Igårkväll när jag åkte buss och lyssnade på min härliga musik hade jag jättemycket tankar som jag tänkte skriva ner, men det är som det brukar vara. När jag är ute och går med mig själv och musiken kommer blir alla tankar klara och inspirationen för att skriva är jättehög. Men när man väl kommer in igen och ska skriva ner allt man tänkt är allt borta...då blir allt bara löjligt..

Men jag tänkte på det, är det inte konstigt att lilla blyga jag flyttade 17 mil hemifrån när jag var 16 för att musikala mig? Och nu flyttar jag dubbelt så långt. Lilla blyga jag, att jag vågade...men det var väl tur, de 3,5 bästa åren i mitt liv! Hårda, jobbiga, ledsamma och alldeles alldeles underbara!!

Något nyårslöfte kanske man borde ge så här på årets sista dag. Asch är dålig på sånt, har så svårt för att hålla dom också, men det får väl bli samma som förra året. träna mer och äta mindre bröd :P originellt va? Sen ska jag va snäll, stå på mig, ta hand om mina vänner, skratta mycket och lära mig en massa! =)

Gott Nytt År på er alla!

Juldagen

En regnig juldag. Men jag sitter så mysigt i sängen på mitt nya rum och kollar ikapp alla andra avenyn avsnitt som jag missat =) Jag och mamsen ska ta en härlig promenad sen. Ingen julotta idag tyvärr, har hostat sönder hela natten så jag behövde sova lite. Usch va det är jobbigt med rethosta, den vill ju aldrig ta slut!

Årets julafton så vaknade jag inte hemma, men jag vaknade hos kristian så det var nästan bättre :) Vi spelade yatzy, mitt första kast så fick jag yatzy i sexor, då blev han genast väldigt mallig =)

Resten av dagen blev som den brukar vara, julmiddag med lilla släkten och mormor och familjen på kvällen, lugnt och mysigt som det ska vara. Jag fick en härlig munktröja, en klänning och lite smycken och annat behövligt. Idag ska jag och Kristian ha vår egen lilla julafton. Juldagen är ju också årets stora festdag men vi får se, vet inte riktigt om jag orkar faktiskt, men det är ju låångt kvar till kvällen :P

Hepp nu ska jag ta och pallra mig upp ur sängen.

Ska hälsa till pappa också, han ville så gärna det =) "Hej till världens bästa Pappa!"

20 december 2007

Idag var den första lediga dagen på två och en halv vecka! Så skönt! Sitter i mitt nytapetserade och nymålade rum som mamma och pappa fixat i hemlighet åt mig när jag har varit borta =) Väldigt mysigt blev det!

Helgen i Valdemarsvik med två föreställningar var jättemysig. Föreställningarna gick jättebra trots att publiken var väldigt liten, men vi gjorde det tillslut efter allt slit och alla törnar. Jag är så stolt över klassen =) Tyvärr blir vi färre i vår, kommer sakna dom som slutar med jag ser framemot våren och tror att det kommer bli en jättekul termin med det gänget som är kvar. Tycker om dom så mycket =)

Ska bli så härligt med jullov, men det känns som att det kommer att rusa iväg ganska fort för jag har så mkt som jag vill hinna med!

Saknar skånetöserna!!

Tack för musiken

Jag satt häromdagen och läste min tidning

en dag som så mången förut

Och jag tänkte på alla dom drömmar man drömt

som en efter en tatt slut

Då såg jag en bild av en flicka

men en skadskjuten kråka i famn

Hon springer iväg genom skogen

så fort som hon någonsin kan

Hon springer med fladdrande lockar

hon springer på taniga ben

Och hon bönar och ber och hon hoppas och tror

att det inte ska va' för sent



Flickan är liten och hennes hår är så ljust

och hennes kind är så flämtande röd

Kråkan är klumpig och kraxande svart

och om en stund är den alldeles död

Men flickan hon springer för livet

med en skadskjuten fågel i famn

Hon springer mot trygghet och värme

för det som är riktigt och sant

Hon springer med tindrande ögon

hon springer på taniga ben

För hon vet att det är sant, det som pappa har sagt

att finns det liv är det aldrig för sent



Jag började darra i vånda och nöd,

jag skaka' av rädsla och skräck

För jag visste ju alldeles tydligt och klart

att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadskjuten kråka

och jag är ett springande barn

som tror det finns nån som kan hjälpa mig än,

som tror det finns nån som har svar

Och jag springer med bultande hjärta

jag springer på taniga ben

Och jag bönar och ber fast jag egentligen vet

att det redan är alldeles för sent

Mitt i ett kaos

Ikväll har folk fått panikattacker, gråtit, skrikit, pratat med sos, krampat och gråtit igen. Själv då? Jag har gråtit och hulkat men egentligen mår jag ganska bra, men jag blir så jävla rädd när människorna jag tycker så mkt om mår så dåligt. Är det värt det här? En show som börjar med en monolog som inleds med "december, stressmånad, då flest folk stressar på minst tid...". Kanske ska döpa om showen "December" till ölands Musikteaterklass undergång. Jag vet inte. Jag är på, jag är och har varit inställd på att jobba dag och natt, men när folk behöver ringa akuten för att man stressar för mycket då blir jag rädd. vet ingenting just nu....bara att jag borde sova för att vi ska upp tidigt imorrn, ja och repa, inför "Glitter", men jag kommer inte somna nu för jag har för mycket i huvudet så jag kan lika gärna vänta lite till...

suck...


rusar

hinner inte. har inte tid med det här nu. två premiärer på två föreställningar om två veckor. Inget sitter ihop, bara lösa saker, tusen saker som måste repas! Dag och natt inget annat.

Idag ska jag åka in till kalmar. måste hämta min resväska. den glömde jag på bussen i fredas när jag skulle åka hem. inte förrän jag kom på tåget och det skulle köra inser jag att jag inte har väskan med mig. hur förvirrad får man va? förra söndan glömde jag en påse i skåpet på jobbet som jag var tvungen att ha med mig till öland. när jag kommer på det långt senare får anna åka dit, ringa larmcentralen, larma av och jag får springa in och hämta den. jag blir rädd för mig själv. har för mkt att tänka på och har ingen aning om hur man slappnar av. fick en artikel av mamma igår med lite "mindfulness"övningar, men när ska man ha tid att göra nedvarvningsövningar? Jag har lovat ´Kristian att inte stressa ihjäl mig. jag ska försöka med det. jag kommer inte hem förrän den 19 december. då är allt avklarat, alla föreställningar är gjorda, alla rep har fått ett slut. jag längtar dit.

Nu är det dags att slänga sig in i väggen och hoppas att den håller.