mot mörkare tider

När jag tittade ut genom fönstret imorse så låg där ett tunt snötäcke på marken. Blir det vinter nu? Hade en jättejobbig kund på jobbet idag som trodde att jag hade all tid i världen att serva henne. Men man fick ju snällt le och hålla med. Jag var tvungen att prata med andy sen och avreagera mig lite, det blev bättre då :) Jag tackade verkligen den extra timmen jag fick sova imorse, det var skönt.

Hepp, nu ska jag till marie. Lite mindre vin den här gången kanske, eller tjejer? haha, :P

ciao!

so far away

Har jobbat idag. Det var mycket folk och jättekallt. Imorgon ska jag också jobba, men på kvällen ska jag, Greta och Emelie till Marie. Ska bli trevligt!

Jag tycker det är lite mysigt med regn och ruskväder! Jag gillar hösten. Jag gillar den där mysigakuraihopsig känslan.

Linnea är och ser skräckfilm på bio, jag tar och tittar på dokumentären om Anders Ekborg istället, mycket trevligare!

Jag tror att Eva Cassidy har den vackraste rösten av alla!

Elfsborg!

ELFSBORG vann mot Gais!! Guldet mot sköna Borås! :D

Asså, Lars Green är 62år! Det är ganska mkt. Förresten har han varit gift med Pia Green, :P Det är faktiskt ganska många skådespelare som är/har varit gifta och tillsammans med andra i branschen, men man dras väl till likasinnande, :P Jag tycker det är lite roligt och veta lite hur folk hänger ihop, ;P

Natti

eva cassidy är grymmast

Kommer precis från frissan. Ganska nöjd faktiskt, lite ljusa slingor och nåra mörka därunder :) Men fy va dyrt det är och klippa sig! Tur att man inte gör det varje dag! Har haft drama med små ettor och tvåor idag. Vad barn är söta! "- Min mamma säger att jag är störig ibland", en annan, mkt ivrigt  "-Min mamma säger också att jag är störig"..ja så kan det va :)

Här är lugnet före stormen.

Jag läntar till på måndag, för då kan jag sova hur länge jag vill. Ska bli så skönt!

pop-ups

Mammas bullar är de godaste som finns! Jag vet att jag är konstig men jag tittade faktiskt på Hem till byn idag, och det var det allra sistaste avsnittet och det tycker jag är sorgligt! Men jag blev lite sur på lena strid för hon har varit så bitchig i de senaste avsnitten, hon var ju min favorit innan ju!

Första praktikdan på musikskolan idag. Har varit med på alla sånglektioner, alla fick samma läxa så nu kan jag rihannas unfaithful ganska bra faktiskt :P Men har ni lyssnat på den texten nån gång? Wierd. Imorron ska jag spela blockflöjt och tvärflöjt med de små barnen ;P

Andy är så snäll. Han gick till min och Idas lägenhet vid niotiden och rensade ut vårat kylskåp. Eftersom ida var sjuk sista veckan därnere så blev det inget röjande i kylskåpet. Inte alltför fräscht där, men värst var nog den disk som blivit kvarglömd i två veckor. Måste varit Idas disk, ;) Han vattnade min blomma också, snällt. Det var bra, för jag tar död på den annars. Men det är en såndär växt som man kan glömma bort om man vill men jag lyckas ta död på alla levande växter som jag tar i min omsorg. Och jag ska jobba i blomsteraffär?

Jahapp, see you later aligator!

Take me for who i am,..la la...

Visst låter ordet gummianka väldigt mysigt? Det tänkte jag på när jag åkte buss idag. Normalt.

Fields of Gold

Eva Cassidy
1963-1996

Tåg

Det är väldigt kul att åka tåg egentligen. Man får ju inte roligare än vad man gör sig, och jag satt och roade mig själv på tåget i fredags, hade väldigt kul faktiskt :) Diktade ihop berättelser som jag berättade för mig själv, tittade på folk (Det är ganska kul att sitta och försöka lista ut hur folk hör ihop, och vad de är för några ;) ), skrattade lite för mig själv, tittade på den söta indianliknande lilla flickan som tagit fasta på uttrycket, och sprang rundor där i tåget och roade sig själv. Det var väldigt roligt också när hon fick sin vattenflaska i huvudet, asså inte att hon fick den i huvudet, men det såg så komiskt ut där den stod på ett bord och sakta flyttade sig själv och helt plötsligt landade rakt i hennes huvud, allt gick i slow motion, hon blev så paff och hon kunde heller inte hitta någon skyldig till detta,  hennes ansiktsuttryck var obetalbart ;) Jag har åkt så mycket tåg det senaste två åren, men aldrig x2000. Man har sett hur ett grått modernt tåg rullat in på perrongen, där bistron lyser lockande, och där alla sett ut och ha så mysigt i sina sköna säten. Och där sitter man i sitt andra klassens öresundståg och tittar avundsjukt på alla dessa människor som får åka lyxtåg. Men idag blev det min tur, och det är faktiskt lika mysigt som det ser ut utifrån, man sitter som i ett vardagsrum :P Jag var tvungen att köpa en muffins i bistron, bara för att ha fått se den. Den har jag nog överlyxerat lite ;) Iaf, när jag satt där i min sköna fåtölj så går Uffe Larsson ( smal som en sticka har han blivit), Bengt-Åke Varg, ( Ni vet Gustav i rederiet) och han Tomas i Rederiet, tror han hette så, jobbade också i maskinrummet, haha, det är väl bara jag och emelie som vet vilka dessa människor är, många andra verkar inte förstå tjusningen med svensk film och svenska skådespelare ;P.

Helgen i övrigt har varit mycket mysig. Fiskade i lördags, en liten sill fick jag, och det var iaf mer än vad andy fick, ;)


It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la life is wonderful

Ciao!

Varför är det så svårt med rubriker?

Två dagar på Älvsborgsteatern. Har varit väldigt kul och lärorikt. Fått jobba med grabbarna hela tiden, och dom tyckte jag var såå duktig och jag fick gärna komma dit igen :) Det är faktiskt ganska kul och jobba med scenografi. Men det känns liksom lite snopet när man jobbat med att bygga upp scenografin sätta ljus och ljud i två dagar och sen spelas det en föreställning på en timme och sen river man allt arbete på 45 minuter. Fast ska jag vara ärlig så är det ganska kul att riva också ;) Ja, scenteknik hade varit kul att jobba med, men jag tror att svartsjukan på de som får stå på scenen skulle bli för stor, för det är väl där jag vill vara, i rampljuset ;)

Ja föreställningen då som var igår var en dansföreställning. Mycket udda sak, de började med att springa på stället i en kvart. Lite segt, men bra ändå! De pratade om att föreställa sig ett liv utan känslor, utan smärta. Ganska kul tanke, men tänk vilket tråkigt liv vi skulle ha, fast iuf så känner man ju ingenting, man känner alltså inte att man har tråkigt, så man skulle bara gå runt utan mål, utan nånting! hmm, ja....

Lite mat har jag lagat idag. Gyros och pasta. Gyros är det grekiskt, turkiskt? Ah, jag vet inte...Ja, ja är ledig idag, tog mig den friheten, jobbade faktiskt till klockan nio igår, och förresten hade jag inte hunnit nånting idag för jag åker till Andy snart :)

Visst är det härligt och känna en sån trygghet med en person. En person vars blickar lyser upp hela dagen. En person som verkligen förstår och som både kan vara allvarlig och superflummig. En person som låter mig vara precis den jag är. Är väldigt tacksam över att jag får vara en del av ditt liv! Älskar dig! <3

Hmm...Jag kanske inte är så liten som jag tror. Jag är faktiskt myndig, fast det är väl ingen garanti, men jag får väl acceptera att jag faktiskt inte är så liten längre iallafall. Kan inte begära att mamma och pappa har svaren på allting eller kan lösa de problem som uppstår. Jag måste faktiskt kunna ta hand om mig själv, våga ta egna beslut, våga lita på mig själv att jag kan klara mig på egen hand. Visserligen har jag fått laga mat åt mig själv och bo hemifrån i två år, men man har alltid haft den tryggheten att veta vad man måste göra, man har alltid kommit hem varje helg och blivit ompysslad. Det klart att jag alltid får komma hem till mamma och pappa, men man kan ju inte leva som en 15-åring hela livet. Man måste ju faktiskt ta steget ut, falla fritt och hoppas på att man landar mjukt. Tryggheten ligger ju i den skyddsring av underbara människor som man faktiskt har. Men jag måste lära mig att verkligen tro på mig själv också, till hundra procent, våga göra det som jag tycker är rätt, inte påverkas för mycket av andra, skulle de veta bättre än jag? I vissa saker kanske, men inte alltid! Usch, nu gjorde jag mig sådär patetiskt liten igen, men ne, Skärpning Julia! 

Lite långt, lite osammanhängande men det är väl så det är just nu. Det finns alltid baksidor, fast den ljusa framsidan är nog ändå starkast!

Den ovissa framtiden.

Idag har jag varit scentekniker hela dan, jätteskoj faktiskt. Har fått tejpa dansmattor ( det är faktiskt en konst i sig ), bära saker, fixa lampor, fästa stolar och ja, det finns så mycket att göra ;) Vem vet till exempel vad en tross, en pundare och en scenambulans är för nåt? Nej det var väl det jag visste, men jag vet :P

Tog en promenad med Linda när jag kom hem. Vi pratade om vår ovissa framtid. Tänk tillbaka ett år, tänk vad fort det året gått! Fatta då vad fort också det här året kommer gå. Det är ju snart jul ju! Ja och om ett år, så är den nio år långa tryggheten slut, skolan alltså, det är faktiskt en trygghet på nåt sätt. Veta vad man har och göra. Och Jag har ingen aning om vad jag vill göra! Och var i Sverige ska man placera sig? Det hade varit grymt roligt och få sjunga, men man ska få ett jobb sen också. Ja, arkitekt då? Jo, men arkitekthögskolan ligger på top 3 av det svåraste högskolorna att komma in på. Jo men jag tackar jag. suck. Saken är den att jag som är expert på att skjuta upp saker, kan snart inte göra det längre. Måste ta tag i saker. hrm.

jaja, gdj'esrohjbejslfkjdfjölsajefrejleueag

time goes by

Personalfest i lördags. Trevligt. Hade 5-kamp. Mitt lag vann ju såklart, vad annars? ;) Kastade yxa, okej, i just den grenen bidrog jag väl inte med så mycket, men i blåspilskjutning var jag riktigt bra :) Vi fick klättra på klättervägg också, skojjsigt värre. Lite god mat och vin på kvällen. Haha, ja det var roligt :P  så kan det vara. :)

Igår sov jag ganska länge. skönt. Skrev sedan mitt samhälssarbete, mindre roligt,  men nu är det färdigt iaf. Varför blir det alltid så, att man får ett arbete 4 veckor innan och sen gör man det sista dan och har panik. Inte bra för hjärtat det där ;P Sen var vi på kulturskolans nyinvigning, de små barnen är ju så söta, och TCB är grymma :) saknar orkesterkänslan... Sen var jag och mamma ute och gick, insåg att jag kanske borde kolla upp både min rygg och mina fötter, de är inte riktigt som det ska :P

Idag har jag praktik. Hrm, eller ja, "självstudier" då. Ja men jag lyssnar på musik, och andas, det är väl bra? Men imorrn ska jag faktiskt vara med Nisse och sjunga lite, ska bli roligt det.

hepp, om man ska ta och gå ut lite kanske, eller titta på film, eller? hmm...Ha det gött! bye

Sockersyndromet

Teater ikväll. Sockersyndromet. Rakel Wärmländer hade huvudrollen och gud va hon var bra. Hon hade sån närvaro, såna helsköna rörelser, hon grät förtvivlat på scen, och hon skedade i sig chokladsmet från en bunke, drack vatten, och spydde upp det i bunken igen, osmakligt men sjukt bra :). Så klockren. Hela pjäsen var klockren. Handlade om att vara tonåring och att bli accepterad, låter som ett ganska uttjatat ämne, men den här pjäsen visade verkligheten. Utan censur. Mycket bra.

Hade inte ätit sen lunch och när jag kom hem sen var jag megahungrig, käkade som en gnu, ( jadu Lina, det där med gnu var det ja :P) Fy vad jag proppade. blä.
Idolkväll sen. Där satt vi och tittade på idol när svt kämpade för att samla in pengar för världens barn. Både mamma och Linnea röstade på idol, 11kronor. Jag tänkte på hur många barn man hade kunnat rädda för de pengarna. Mitt samvete kom ikapp, och jag kände att jag var tvungen och skänka min röst till barnen. Men då var programmet slut :P Linda tyckte jag var lite väl sentimental ;) Men jag får väl lägga mina pengar i en bössa istället.

Mätt, trött och lycklig
Ciao och Godnatt


gäsp

Jag vill åka hem. Är fortfarande kvar på skolan, klockan är 17:23. Sitter och väntar på att ettorna ska bli färdiga så jag och Linnea kan regissera deras barnteater. Hoppas på lite bättre engagemang idag. Måste hem oh packa. Åker hem imorrn, sköntskönt. Men tyvärr har jag inte pluggat nåt denna veckan så hela mitt samhällsarbete får jag snällt göra på söndag. orka. På lördag är det aktivitetsdag med jobbet, ska bli trevligt.

Igår samlades tjejerna och vi åt en massa klasddkaka med glass och en massa godis. mätt om en propp.

Bye

there's only us...

Lyckades övertala mamma att hänga med mig in till stan idag. För det skulle jag hjälpa henne att röja i källaren, men eftersom vi gick i stan ganska länge så kunde jag skjuta upp städningen till imorrn, och förhoppningsvis kan jag skjuta upp det lite till :P Var ute efter en trenchcoat och en röd kofta, blev ingen kappa, men väl en röd tröja, inte en sån jag hade föreställt mig, men iaf :) En skjorta hittade jag också, men det tog lång tid,..inte förrän i sista affären handlade jag..mamma tyckte jag var lite tjurig, för ingenting passade :P men man måste vara kräsen!

There's only us, there's only this
Forget, Regret
Or life is yours to miss
No other road
No other way

No day but today

Home sweet Home

Hemma! Slutade tidigt idag med så jag var hemma redan fyra, yiee :) Har varit en soft vecka, inga läxor, varit på friskis, varit med Andy, fikat med Linnea på Contan, det var ju kanelbullens dag, men de hade inga bullar så det fick bli kärleksmums istället, lika bra det :)

About Stockholm
Ja, Mus3 tog ju sig till huvudstaden till slut. Bussresan startade 20:00 från Båstad, Ankomst Stockholm 06:20. Det är ju tur att man inte gör såna här resor oftare, med buss alltså, för sova på en buss är ingen höjdare. Det blir inte bättre av att man har en människa med det värsta snarket jag hört bakom mig. Ella spelade in det, mycket egendomligt. Vi var trötta men uppspelta när vi kom fram, in på toaletten på centralen för att byta om och fräscha till sig. Sen tog vi tunnelbanan till Slussen. Vi fick våra rum på vandrarhemsbåten, mysigt ställe, men gungigt och trångt. Vi lade oss sov en timme innan vi tog oss ut på stan. Vi var ett gäng som vandrade götgatan upp. Åt frukost på Sandys smörgåsbar, akta er för kaffet där! Det var så hett så jag skållade min tunga, vilket satt i många dar efteråt. Inte alls trevligt. Blev inget shoppat för mig den första dan, men jag och emelie satt och glassade i solskenet och tog en snabbis över till Gamla stan. Innan höjdpunkten på resan, Rent, så var vi och åt hela klassen på ett mycket trevligt ställe, hade en mycket snäll kypare, och mätta blev vi.

Rent var väl inte så bra som vi hade förväntat oss. Jag säger att det var Linda Bengtzing som inte höll måttet, de säger alla andra också, utom Tobbe :P Men nej, jag gillade inte henne som musikalartist, men tacka vet jag Daniel Engman och Conny Bäckström. Dem bästa! Vi orkade inte ta oss ut nåt mer efter föreställningen vi var ganska så utpumpade då, så vi gick hem och la oss istället. Nästa dag drog vi in till city. Lite mer handlat, ett par byxor, en plånbok och en bh, men inte det jag var ute efter, en röd kofta!! Jag vill ha! På kvällen fick jag äntligen gå på stadsteatern! Vi fick biljetter till Snittet. Samtidigt var det premiär av Hemkomsten, så Persbrant, Haber och de övriga i skådespelareliten var där. Snittet, med Anders Ahlbom i huvudrollen var en minst sagt udda, konstig men bra föreställning. Vi förstod inte riktigt vad det där snittet var för något, men vi fick en proffsig teaterupplevelse. Klockan 23:00 på lördagkvällen var det dags att åka hem igen. På hemresan fick jag iaf sova hela vägen. Vi var ju i helsingborg en söndagmorgon, och tåg och busstrafiken har inte sin rusningstrafik då precis. Vi fick först sitta där i två timmar och vänta och sen ytterligare två timmar i Ängelholm. Inte världens roligaste men vi var hemma till slut och död var man då. Det var en kul helg!

Nästa vecka börjar praktiken, ska bli skönt att slippa skolan för ett tag. Nu är det helg och jag ska bara koppla av!!

Bye

va?

Har haft en underbar helg i Stockholm, orkar inte pränta ner alla detaljer just nu. Men de kommer till helgen om någon orkar läsa. :) Ska äntligen åka hem till helgen, har inte varit hemma på tre veckor. saknar dem.

Har haft sovmorron nu två dagar i rad. Lovely. Jag är våldsam när jag sover. Andy får ligga på helspänn så att han inte ramlar ur sängen :P Jag knockade honom i vaket tillstånd igår också, hehe...

Jag vill gå på teater. Jag vill sjunga!

so long!