God Natt Änglar

Jag skulle gått och lagt mig för längesen, men jag fastnade med alla låtar från vår musikal. Good Evening Los Angeles - Godnatt Änglar. Å vad jag saknar alla! Jag blir så rörd när jag hör låtarna, tänker på musikalen som var vår, alldeles vår egen och hur bra det blev! Tänker på allt roligt vi gjort tillsammans dessa tre år. Alla jobbiga saker vi tagit oss igenom och alla konstiga upptåg. Skratt. Ååå...känns helt konstigt att allt det där är slut, att man inte kommer få träffa alla på samma sätt igen. Men jag är evigt tacksam för de här tre åren, för att ni lät mig vara den jag är, tog fram det bästa ur mig. kärlek!

jag längtar efter att få stå på scen....

God natt!

foppatoffel, bohuslän och svensk sommar

Har "foppatoffeln" blivit Sveriges nationalsko? Alla går i dessa tofflor, överallt, gula, röda, blåa, svarta, rosa, gröna, guldiga...ja jordens alla färger. Och det är inte så att det är en ledig sko till shortsen, campingen eller stranden, utan den går visst att använda till alla sorters kläder även till finkjol och finkostym. Visst är dessa små tofflor säkert jättepraktiska och jättelätta, dom väger ju nästan ingenting (!) men när man har klätt upp sig i trendiga kläder, fixat frisyren och make-upen och sen avslutar med ett par illröda foppatofflor så har det väl gått lite för långt? Man behöver ju inte överdriva liksom. Det finns gränser. Jag säger våga vägra foppa-toffeln.  

Bohuslän var oerhört vackert! Jag älskar klippor och hav! Vädret var minst sagt växlande och kunde gå från strålande solsken till ösregn på en sekund. Det fick vi befara igår när vi var mitt uppe i att packa om och packa in i bilen, då det kommer en störtskur. Först slängde vi oss in i tältet för att skydda oss själva, sen kom vi på att alla grejjer blir genomblöta så det var bara att gå ut och kasta in alla dom i tältet också. svensk sommar...Men det var en mysig vistelse ändå, vi var i kungshamn och på smögenbryggan och shoppade lite. Jag drömde härom veckan att jag köpte ett par röda converse, så jag gjorde drömmen till verklighet och slog till, det var ju 30% :). Vi grillade gott på våra engångsgrillar, spelade minigolf, vilken jag förövrigt vann :D, spelade alfapet där allt var tillåtet, fick presenter av okänd avsändare, tittade på djuren på nordens ark, satt i bilköer och hade allmänt trevligt :). Men jag prisar min filt! Den är bra att ha vid alla tillfällen, håller värmen på både semestern och festen :)

image61

Nån gång ska jag bo såhär. I ett hus på en klippa vid havet. 

"Jag vill ha ett hus vid havet, där jag kan se på alla båtarna som lägger till.
Jag vill ha ett hus vid havet, där jag kan höra alla måsarna och göra som jag vill."

drömmar om sol

Idag tittade solen fram när jag var ute och gick. Det gjorde mig lycklig. Nu blir det några dar med Kristian, sol ( förhoppningsvis), klippor och salta bad :) och tält...snälla snälla låt det inte regna! Ikväll ska ja sjunga lite med bröderna A i kyrkan. Ska bli roligt det.

Jag har suttit hemma nästan hela sommaren och haft all tid i världen men nu när det bara är en ledig vecka kvar efter den här helgen så har jag planerat att träffa alla och göra allt. Jag vet inte hur jag ska hinna, men jag känner igen det här scenariot, är det så här jag är kanske? Julia i ett nötskal. Lite för dålig planering, lite för bra skjutapåframtidenförmåga...måste ändras på! Men det får bli en annan dag....

ciao!

helg!

Blogg det va längesen, eller va det det egentligen? Aja, känns som att ja har en massa och skriva, men det är inget jag kommer på. Första jobbveckan är avklarad och nu har ja semester en vecka :P Jag och Krille drar till Bohuslän nånstans, ska bli mysigt! På jobbet är det ganska drygt och varmt, men man får göra det bästa av situationen, jag ska ju inte klaga ja som har varit ledig så länge, och pengarna behövs för jag är pank! Idag hade jag förresten en mycket lustig kund som ville lämna tillbaka en vara som hans fru hade köpt, den kostade 99kr så han fick en hundralapp tillbaka, men sen ville han ha tillbaka momsen!! först trodde jag att han skojade med mig men han va helt bestämd på att han skulle ha tillbaka momsen, för den hade jag lagt till i efterhand sa han. Men till slut fick han ge med sig, och så gick han, men han frågade om jag förstod innan han gick ut. Eeh ne jag gör nog inte det svarade jag, och ingen annan runtomkring heller. Ja, tänk om man kunde göra så, då kunde man ju nästan bli rik ; ).  

chipp och hej!

fotboll och båstad

Elfsborgsmatch igår och jag var på plats. 2-0 mot AIK med mycket fina mål :). Men jag måste säga att jag nästan tycker lite synd om spelarna i AIK för deras supporters är inte av det snälla slaget. För det första hörde jag att polisen hade kommit med flera bussar ner till stan och bara plockat in aiksupporters eftersom de ställde till med bråk. På arenan sjöng de nästan fler hatasånger mot elfsborg än va de sjöng upplyftande sånger till sitt eget lag. De sjöng till exempel att Anders Svensson var en hora och att elfsborg bara bestod av kärringar. Efter matchen när aikspelarna ville tacka sin klack så buar hela aikläktaren ut sitt eget lag. Längre än vad elfsborgsfansen sjöng hurrasånger för vinsten så skrek aikfansen "-uselt aik!". Är det inte meningen att man som supporter ska stötta sitt lag? Helskumt. Men för boråsarna är fotboll en fest, och det är nåt familjärt över fotboll. Blev lite sugen på att spela igen :)

image54


Men från fotboll till tennisens Båstad. Någon tennis för vår del blev det inte men lite festande och mys :) Va jättekul att träffa Ella och Linnéa igen! Sen träffade vi Lina, Sofia, Karolina, Tobbe, Sandra, Rikard med flera, härligt att återse lite kära apelrydare :) Men det var helt sjukt att se så mycket folk i lilla båstad. Flera tusen trängdes på stranden på rixfm-festivalen i tisdas. Jag och Tobbe pratade om hur sjukt det egentligen är att Båstad blir en sån feststad under bara nån vecka på sommaren och sen är det helt dött året om. Det är som att nån har kastat en pil på en karta och så hamnade den på Båstad så dit drar alla ungefär. Men jag tror attt mina strarka band till Båstad är mer Apelryds förtjänst och människorna där än själva staden.


Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Palla städa. Fast väskan behöver jag inte packa upp egentligen, bara packa om, för det blir en kortvisit till falkenberg med kristian i em. :)

destination skåne

Nu har älskade lillasyster kommit hem! : ) Hon har fått längre hår, annars så är hon precis som vanligt  men med lots of funny things to tell. Packar nu, för imorrn ska jag ner till Ängelholm och Båstad. Ska träffa Linnéa! :), och sen ska vi upp till Båstad för Rix-festival och dit kommer massa andra apelrydare som det ska bli så kul att träffa! Känner mig bubblig :) Bara Ella slipper jobba också, annars kommer vi och kidnappar henne! I promise. Men Linnéa och Ella är ju vana vid kidnappningsdraman så det kommer nog gå vägen.,


Det är när man inte kan sova som tankarna samlas mest.

Egentligen så hatar jag dansband, eller hata är ett väldigt starkt ord, jag har väldigt svårt för dansband för att, ja ja har det bara men iallafall den här kära strofen passar väldigt bra just nu. "Leende guldbruna ögon, har jag förälskat mig i" (strofen får mig också att tänka på en no-lektion i nian med gh, vi lyssnade på just den här låten, och koltrastar, det va kul) Men det hade ju egentligen inte alls med saken att göra. Saken va det som jag har förälskat mig i. Eller har varit förälskad i ganska länge egentligen. Självklart är det ju inte bara hans ögon, men det där leende. Härligt. Igår på radion så frågade dom om vilket som var sveriges vackraste ord, och jag tror nog att jag tycker leende är det finaste ordet. Det ligger så mycket kärlek och värme bakom det ordet. Tänk vad ett leende kan göra, det kan göra en hel dag bara sådär jättebra. Leenden från alla, oavsett om man känner dom eller inte. Det värmer liksom. Hädanefter ska ja försöka att le och säga hej varje gång jag går på bussen tex. för tänk om busschauffören har en skitdag där allt går emot honom eller henne, och så kommer det ett leende från lilla mig. Det kan göra allting lite lättare, och skulle det inte funka så har jag iaf gjort ett försök, och några extra leenden kan man ju alltid kosta på sig! För ler man så får man ofta ett leende tillbaka. Mer leenden åt folket! (Lät nästan som en slogan åt tandläkarförbundet...) Men tänk på det, sprid leenden, det gör både dig själv och andra glada. Visst får man ha dåliga dagar, men då är det ju värmande om man får några uppiggande leenden :)

Till nåt helt annat. Jag måste hålla med Elin, alias bananen, att hundägare inte borde ha sina hundar lösa på allmänna platser, och inte heller så att de kan ta sig ut på allmänna platser. Häromdagen blev jag jagad av en liten svart ettrig mops som sprang ut på vägen och skällde så mkt att han nästan satte i halsen. Visst gick jag ifrån honom ganska lätt, dom har ju så små ben dom där mopsarna. Men jag blev iallafall skitskraj! Jag visste ju inte om han skällde nåt hundkommando till sin kompis som var betydligt större och lätt hade kunnat hoppa på mig. Va vet jag, - kompis! tjejen är jätteskraj, spring efter henne...ja va vet jag...och idag när ja skulle gå till bussen så kommer det en hund, modell större, med en stor jäkla vedpinne i munne rakt emot mig!  Han kanske bara ville leka, men han hade ju kunnat lägga vedträet på marken och bitit mig i benet också....allt är relativt..

Ikväll ska jag och Linda äta pizza. Svulla helt enkelt, som Ella brukar säga.

Jag tycker om att läsa
Mus04-07s blogg. Det är så mycket värme där. Där samlas avtryck från alla gamla familjemedlemmar som nu spridit sig över världen. "Jag kommer aldrig att glömma er, ni var vackrare än våren", andrejs text passar bra.

Tiden går långsamt när man väntar...

solen

Jag blev så lycklig när jag vaknade imorse och träffades av solens strålar. Jag tog mig en liten springrunda i det fina vädret och avslutade med lite sit-ups och armhävningar. Äntligen, tänkte jag, så skulle ja få sätta mig på altanen och sola! Men det är väl klart att det tornar upp sig ett megagrått moln och skrattar mig rakt i ansiktet. Aargh! Men ne, nu skulle ja banne mig sitta där tills solen kom tillbaka igen om det så va det sista jag skulle göra. ( för visst är det så att solen tar i skuggan också?!) Om det nu skulle vara det sista ja gjorde så skickade jag iväg ett sms till Krille också, bara för att få höra ifrån honom, om jag nu inte skulle ta mig levande ur det här. Jag överlevde, fast det tog ett tag, men jag fick mig säkert en 40 minuter i strålande sol! Härligt! Jag blev lycklig i hjärtat! Men det där gråa molnet förföljer mig och har kommit tillbaka. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om det blir jättefint väder hela helgen, nu när jag för en gång skull ska jobba. Här har man typ drunknat i vatten det senaste dagarna. sucken.

Men det känns lite somrigt nu när jag kan sitta på altanen och blogga, lyssna på radio och äta melon : ) great!

gråa dagar

När jag vaknade imorse låg det en bok på köksbordet. "Sucka mitt hjärta men brist dock ej" av Mark Levengood. Där låg också en lapp från mamma - En perfekt bok att läsa när man har tråkigt. Hon hade rätt faktiskt, den är ganska underhållande. Små kapitel om livets små glada, tråkiga, sorgliga, konstiga, roliga händelser som alla blir ganska komiska när man ser på dem så här i efterhand. Nu så har till och med solen tittat fram lite bakom molnen. Lisa Ekdahl sjunger för mig. Jag har bakat en chokladkaka. Det underhöll mig ett tag. Jag tror att jag skall äta lite nu, sen ska jag nog ringa till mormor så kanske jag kan ta en liten cykeltur och hälsa på henne.

Jag är trött på att vara själv hemma. Linnea kan du inte komma hem snart? Jag saknar dig...

Ur "Sucka mitt hjärta..."
Nu är hon definitivt död, och ingen hoppas längre att hon ska komma tillbaka. Hon blev ju kremerad så det är nog bäst att hon inte återvänder, med tanke på att min bror har astma /.../ En gång var mormor hos honom, och doktor Bergström sade: "Gamla fru Alander har inte varit här på länge", och mormor svarade, "nej, se, jag har inte varit riktigt kry..."

inte ens en rubrik har jag nån inspiration till

Jag har inget liv! Rastlöööööös. Det spöregnar. Har ingen bra film. ingen människa hemma. har ingen inspiration att vara kreativ. hej kom och hjälp mig!

travellin' solider

regnregnregn. det verkar aldrig ta slut. en ond cirkel som sköljer bort sommaren. regn, en godtaglig anledning att inte göra nånting? ja, det kan man väl säga. men jag är rastlös. ingen hemma, förutom jag. tittade på en film från min tvåårsdag. jag fick en röd bil som man sparkar sig fram på. det såg väldigt jobbigt ut för jag hade inte så långa ben, men det gick bättre när jag satte mig på rätt håll iaf. jag bredde mackor också, och stoppade smörkniven i munnen. yammie. snart har jag lyssnat sönder "travellin' solider" med dixie chicks. men det är en väldigt vacker låt, men sorglig. men jag gillar sorgliga låtar. vemod. svenskt vemod. passar bra in på regniga dagar. musiken sätter igång tankarna. musiken liksom sätter ord på det som inte går att uttala. men det behöver inte alls betyda att tankarna är vemodiga för att musiken är det. tvärtom. just nu är jag lycklig. människor som gör mig lycklig. men det är bara musiken som förstår allt. melodier. texter. tankar. cirkel. god cirkel.

I cried: "Never gonna hold the hand of another guy."
"Too young for him," they told her.
Waitin' for the love of the travellin' soldier.
"Our love will never end."
Waitin' for the soldier to come back again
Never more to be alone when the letter says,
My soldier's comin' home.


Jag borde lära mig att bugga, det är ju ganska kul ju

Det blev en härlig kväll igår. Ett stort gäng med mamma, pappa och deras kompisar och jag, krille och Sofia, tog cyklarna upp till Hofsnäs på grillkväll. Där dansade vi natten lång och hade väldigt trevligt. Cykelturen hem gick lite saktare än dit, ingen hade lyse på cykeln så man hoppades på det bästa när man cyklade grusvägen genom skogen ;). Men det var en fin kväll med fullmåne och stjärnor, men kallt som attan va det!
 
Fredagen ägnade jag åt inventering från halv sex till fem! Helt slut i huvet blir man efter att ha räknat en hel dag. Men jag och mamma tog en liten biltur, jag körde faktiskt och jag måste säga att jag börjar se att det ska nog gå och ta ett körkort i framtiden! :) Vi var på husvisning, ett svart helt nybyggt hus med radio i taket och bolonmatta på golvet, med snetak, bubbelkar och härliga fönster! Ett hus i helt vår smak! Vi blev väldigt inspirerade av att göra om, måla, bygga nytt, tapetsera om och ja allt. Å jag hade gärna jobbat med hus i framtiden. Arkitekt hade varit ett drömyrke! Bara jag fick sjunga lite på sidan om...:)

Det är sju veckor kvar innan jag flyttar till Öland. Tre veckor ska det jobbas, annars så finns det inte så mycket planer. Tänkte ta en sväng ner till Båstad på tennisveckan och träffa Linnéa, Ella och lite annat folk. Mysigt mysigt. Det känns inte riktigt som att sommaren har börjat än, men ändå så har det gått  ganska många veckor. Solen har lyst med sin frånvaro. Jag hoppades på att jag skulle kunna ligga på altanen idag, men så fort man sätter sig i solstolen så kommer det ett stort moln.

Jag känner för att skapa nånting. Jag skulle vilja skriva en massa, har så mycket idéer och tankar men det skulle bara låta fånigt om man försökte få ner de på papper. Musik. Sjunga, framföra musik, skapa nånting annorlunda som kan beröra människor. Se hur nånting växer fram från idé till verklighet....process...mmm...

död åt kajor som stör sovmorgonen!