tar vi ett kort på barnen i sommartid när dom dansar

Midsommarhelgen blev en mycket trevlig helg. Midsommarafton på logen i månstad med trevliga människor gjorde att regnvädret helt glömdes bort. förfest med sill på knäckebröd ( ! ingen hitt faktiskt, men man tager vad man haver ) och "hej knekt" ;) senare blev det dans runt midsommarstången, räddningsaktion, grillning, vin, allsång, allmänt umgänge och efterfest med jorgubbspaj och vaniljsås : ) Alldeles lyckat.

Lördagen blev en seg dag med mkt film och på söndagen var jag uppe tidigt för att sjunga i kyrkan. Gick bra, fastän det var väldigt tidigt på morronen och halsen inte var i bästa skicket. Men jag hade stöd på båda gudstjänsterna av Kristian : ) me like! Sen blev det lite kortspel, vilket jag för det mesta vann, tror jag, om jag inte minns fel? :P På kvällen blev det volleybollspel, men att mitt lag förlorade berodde faktiskt inte på mig! : )

Idag har jag, Linda och Elin varit inne i stan och shoppat lite på rean. Sen somnade vi alla tre på bussen hem. mysigt. Imorron tänkte jag ta en cykeltur till kära mormor, och hon kom med det utmärkta förslaget att hon skulle bjuda på middag!

Nu har Linnea varit i England i en vecka. Jag saknar henne. Syster kom hem, för jag längtar efter dig!

sköna sommar!

Blev en väldigt stressig morron när jag råkade sova lite längre än jag skulle. Skulle till församlingshemmet och öva lite sång. När jag kommer dit säger Mikael att han måste till ålderdomshemmet och spela så jag fick följa med och sjunga! VI hann inte öva på låtarna nåt, men det gick ganska bra ändå. Och gamla är ganska bra och sjunga för, för de hör så dåligt och sen tycker dom allt är bra när man står där och ser trevlig ut ;P Ne, men gamlingar är söta...jag ska iaf bli en sån där söt liten tant med vitt hår som ler åt livet när jag blir gammal...

Min lilla skånetripp blev jättelyckad! Hann med att träffa Linnéa en kort stund också, det va trevligt! Sen var det jag, Sandra, Vickan och Ella som ägde ; ) Vickan blandade god piña colada och Ellas syster hade inrett hela lägenheten i orientalisk stil, så temat orientalisk lyx blev fulländat. På madison var det ganska tomt på folk, men man har inte roligare än vad man gör sig och det lyckades vi med! Vid tre var vi hemma oss Ella igen på efterfest med snabbmakaroner och pastasås, sen somnade jag ganska gott vid 4. Dagen efter skulle vi äta frukost nere vid pepes. Visst gick vi inte upp förrän tolv, men Vickan var segare än segast och hon joinade oss inte på caféet förrän två! Men vi satt där några timmar i solen och tittade på alla sommargäster med mycket pengar :P Härligt med lite båstadfeeling igen, men det kändes konstigt att det bodde andra människor i min kära lägenhet och att alla andra apelrydare var borta...

mot söder...

Imorrnbitti åker lilla lillasyster till England på språkresa. Lite avundsjuk är jag :P Men det kommer bli tomt utan henne i tre veckor...men jag får ju ha mamma och pappa alldeles för mig själv ;) Det va längesen faktiskt. Men jag ska också ut och resa imorrn, till kära Båstad :P Det blir party hos Ella med orientaliskt lyxtema, som Vickan så fint kallar det, sen blir det Madison med alla båstadbrats ;) Ska blir riktigt kul att träffa flickorna igen, saknar dom...

Igårkväll blev det singstar och gittarspel för hela slanten med krille, åsa, sofie och mathias. riktigt skoj var det! Tävlingsnerverna var på topp ;)

nu fick jag besök :) so long!

Den blomstertid nu kommer...

Lilla syster slutade nian idag. Tänk vad stor hon har blivit! :) Det är nåt visst med skolavslutningar. Det är så härligt med alla sommarklädda människor och den blomstertid nu kommer, då är det verkligen sommar! Student var det också idag för alla gamla kompisar som blivit kvar i tranemo ;) Jag vill ta studenten igen! Få springa ut och skrika och sjunga och känna att man får göra precis vad man vill, man har ju lixom tagit studenten! Det som man har väntat på så länge tar slut så fort...De två viktigaste studenterna idag var Linda och Kristian, de var så fiina! me like...Grattis till er båda!

Hepp, man blir trött av att gå på studentskivor...Godnatt alla, sweet dreams!


Biffen och Bananen var än en gång ute på äventyr.

Biffen och Bananens äventyr...


Det hela började en solig tisdagsmorgon klockan 9:00. Det två vännerna möts.


Den långa vandringen mot busshållplatsen började, och de hade både sol- och vindguden med sig.

Biffen var det, behöver jag säga mer? och så Bananen då...
De båda vännerna hade ett mål och ett uppdrag att utföra. Uppdraget var att överlämna vaxet till The Hunk ( <3 ), och målet var att se på niornas revy. Ja, men sololjan ville också vara med...

Hand i fångenskap. Sorgligt.

Till slut kom det en buss, (Den blå pricken längst bort), som det lovats och den skulle ta Biffen och Bananen på deras resa mot metropolen Tranemo.

Vaxet skyddade de med sitt liv. Om inte deras uppdrag slutfördes så skulle det förstöra en hel balkväll(!) Inget skulle få stoppa dom!

När de väl var framme och i sista minut skulle ta plats i skolans aula så kommer surtanten och kör iväg dom! Vilken besvikelse! ;( Dom som hade fjäsk för surtanten...Men de lyckades iallafall med att slutföra sitt uppdrag och vaxet kunde överlämnas till dess rätta ägare. The team Biffen och Bananen!

Sen tyckte de att de var värda av en glass för att fira att de hade lyckats så bra, men också tröstäta för att de inte fick komma in i aulan.

Sedan var det bara att börja den långa vägen hem igen. Men ett stopp hos The Hunk och Snälla Mamman med kaffe och bullar hann de också med. :)

De lyckades ta sig hem igen, och på vägen träffade de på Tomtens stuga, men ingen var hemma. De lämnade iallafall en lapp på dörren som talade om att de var snälla varelser som gärna vill ha många julklappar!

Biffen och Bananen på uppdrag i Stora Världen. Med sång och ett glatt humör, och en touch av värmländska så klarar man allt!
Over and Out!
:D

De vill också tacka sina sponsorer:
Vädergudarna - För det fina vädret!
Walkman - För underhållningen
Niorna - För att de utgjorde deras mål, synd bara att de missade det!
Danskarna - För att de vinkade
Föräldrarna - För de hade sett till så att det fanns frukost i kylen
Olympus - För dokumentationen

och lite till Västtrafik - För att det gick en buss. Fast bara lite tack...

Till sist så vill Biffen ge ett stort tack till Bananen, och Bananen vill ge ett stort tack till Biffen.

Mycket allvar...

Biffen och Bananen på uppdrag ute i stora världen

Jag och mamma håller på att tjata hål på varann. Mer skoj än allvar, men jag tror nog att jag har vant mig så mycket vid att bo i mitt eget så att flytta hem för en längre tid är nog ingen bra idé :P Då är det bättre att få längta hem och verkligen känna det sköna med att vara hemma.  

Idag var det bal på torpa för alla tranemogymnasister. De var så vackra allihop! Alla högstadievänner har blivit så vuxna och så fina...mmm...

Ps. Biffen och Bananens äventyr finns dokumenterat och kommer att läggas ut....;P Ds.

en dag av sol och skratt

Idag har jag och Elin varit i staden. Inte lika mycket värmländska som förra gången, men vi hade trevligt ändå :). Jag är nästan lite stolt över mig själv för jag handlade allt det som jag skulle plus två rara klänningar :). - Jag tycker den är rar jag. - Rar?!!! :P

Sen har jag fått undan lite av alla mina grejjer, eller jag har flyttat dom till ett annat ställe där ingen behöver se dom...Jag vill ha ett eget kök för jag har så mycket fina muggar som jag vill ha framme, och kunna bjuda mina vänninor på kaffe när dom är och hälsar på...mm...

Lite kortspel med systrana T har det också blivit ikväll. alltid lika givande :P Jag slog rekord i att förlora iallafall. Men man kan inte ha bra dagar jämt!

Blev väldigt sentimental imorse när jag läste
Mus04/07s blogg. Usch vad jag saknar dom en massa redan. Det hela känns som en fet skilsmässa....men det är väl så livet är. Dags att gå vidare och börja på något nytt. De försvinner ju liksom inte för alltid, vi befinner oss bara på olika ställen. Minnen finns alltid kvar.

mors!

det känns tomt på nåt vis

Oj, det var längesen sist och mycket har hänt sen dess. Balen var alldeles alldeles underbar. Maten och lokalen i sig var kanske inte så mycket att hurra för, men alla var såå vackra! Och kul det hade vi, hela natten lång. 10 nästa morron var det riktigt skönta att gå och lägga sig. Tills dess hann vi med mycket, efterfest hos robbe, ante och rikard, sen nybakt bröd från knutan, kaffe och morrontidningen (som kotten snott från en brevlåda) hos lina, jag och john försökte lösa sudoku men hjärnan var inte riktigt i det bästa skicket där klockan halv 5 på morronen, vid halv sex startade vi vår vandring mot skolan i klänning och smoking, en vandring på ca 5 kilometer. Väl framme så väckte vi ettorna på internatet med hockeytuta och skönsång. Sen väntade en lång väntan till klockan nio då vi fick frukost på skolan. En härlig natt där det bara var de starkaste kvar på slutet, för att citera Ella, -endast dom starka överlever och vi är jävligt starka...:)

Studenten började med champagnefrukost på torget med alla treor. Fortsatte med brunch på skolan med alla lärarna. Den sista måltiden...god mat var det och en massa fina tal hölls och när Tobbe talade så grät vi alla. På själva avlutningen så sjöng Niklas en egenskriven låt och då grät vi ännu mer..snyft...men sen var vi glada när vi väl fick springa nerför backen och ta emot alla blommor :) sedan åkte vi balavagn genom Båstad, ingen musik hade vi men vi lät ganska bra själva ändå ;) Lite släktmiddag innan jag, ella och ida åkte till Vickan för lite förfest. Sen tog vi med oss lina och satte oss på bussen och åkte tilbaka till Båstad. Helt själva var vi på bussen, men vi fick inte åka gratis trots att vi hade studentmössor och var snygga ;) Pepes bodega blev det sen. Blev väl egentligen ingen annorlunda fest än vad det brukar, men jag hade skoj, trots att den slutade med att jag storgrät när jag var tvungen att säga hej då till en del som man kanske aldrig får träffa igen...snyft igen...Men dagen efter samlades klassen och några till för ett sista hejdå. Vi skrev i varandras mössor och lovade att vi skulle hålla kontakten. Man lovar alltid mer än vad man håller tyvärr, jag vet det...men vi grät lite till, i alla fall jag...sen så var det bara slut. Slut på musikal0407. Jag har nog inte riktigt förstått vad som har hänt, och att allt inte kommer vara som vanligt till hösten...du kommer sakna dina vänner, det är en konstig känsla man känner... by musco....

Men nu vet jag faktiskt vad jag ska göra till hösten. De ringde från ölands folkhögskola igår och sa att jag hade fått min reservplats, så det blir ett år till med sång, teater och dans. Det känns bra...

Hela mitt praktiska båstadliv finns i väskor och lådor på mitt rum som måste packas upp...palla...men alla minnen kommer jag alltid bevara, och de packar jag upp mer än gärna!


Djupt...                      På höloftet        Julavslutning


Bal!                            Portugal -06             Kvällsmys


GoodeeveningLA    In action...