Man ska göra om!

Jag kan verkligen inte äta korvstroganoff. Jag tar alltid en liten portion för att jag tror att den här gången är det bättre. Men den där kokta falukorven går verkligen inte ner! blä. ;)

I Lördags var jag och Kristian och såg "Trettondagsafton" på Borås stadsteater. Jättebra! I love när man gör om, det ska man verkligen, och man får göra om klassiker!! Brabra! Modern musik. Jättesnygg scenografi, det var grus över hela scenen och fonden var projekterad som en grå himmel med moln och röken från lamporna i taket gjorde så att det såg ut som att molnen rörde på sig. Kläderna var enkla, moderna och helt perfekt. Skådespelarna gjorde det verkligen till underhållande föreställning.

image81


Annars jobbade jag bort helgen, och kunde inte träffa Kristian så mycket som jag ville! Den vanliga södagsångesten kom även igår...

annars är det bara rep, rep, rep som gäller nu!

friday, once again

Heath Ledger är död. Ett av de vackraste leendena är borta. Tragiskt att så unga människor dör av överdoser och depression. Vi får bara veta genom media när det handlar om en kändis, men tänk alla de andra unga människor som lider! Tack för att jag har det så bra!

Just nu är det bara repetitioner som gäller. Har inte riktigt hittat den rätta känslan hos min karaktär än, men en improvisationskväll igår väckte något nytt. Men tjena vilket arbete!! Igår hade vi första presskonferensen och idag var jag på bild i tidningen i handduk =P Skrivarskolan hade kulturcafé igårkväll och jag vågade mig upp och sjunga "people get ready" med Eddie på gitarr, en trevlig stund. Eddie och Micha framförde även en låt om en av veckans roligaste händelser. Ett mail hade skickats till skolan i söndags. Det var från en John som hade varit ute i Kalmar på lördagen, precis som jag :P, men han sökte en annan blond tjej som han hade träffat men dock inte kommit ihåg namnet på, men han visste att hon gick på ölands folkhögskola så han gjorde en efterlysning helt enkelt som lästes upp för samtliga elever på måndagsmötet =) Det var djärvt gjort, det visades sig också att de två bara hade snackat typ en kvart eller nåt. stackars john, kär och desperat? =D 

Det blåser en massa här på öland, men det gör inget för snart ska jag åka härifrån. Hem hem! Jobba visserligen men jag får träffa Kristian igen! Lovely!


Jag vill komma hem. Öppna dörren, höra någon av pappas bluesskivor, känna lukten av fredagsmat, klyftpotatis, och mötas av tre varma famnar! Den fjärde har redan mött mig på tågstationen <3 mmm! det är så det ska vara!


En helg på ö

Den här helgen ska jag tillbringa till, sömn, andning, promenader, matlagning och tv-tittande =) Har valt att stanna kvar eftersom jag just nu har så fruktansvärt svårt att lugna ner mig, och blir så stressad av att resa fram och tillbaka. Egentligen så mår jag bäst av att umgås med Kristian, men den här veckan har jag varit så trött och förkyld så jag och mamma bestämde att det nog var bäst att jag bara är kvar här på Öland, så jag slipper må så dåligt som jag gjorde i söndagskväll när jag skulle åka hemifrån...Men det kommer bli jobbigt utan Kristian här..

Ikväll blir det lite bakning med några stycken, och imorrnkväll ska jag, alice och maria laga mat tillsammans. Lugnt och skönt.

Borde egentligen göra en massa andra saker också, städa, tvätta, spela in låtar, söka jobb, läsa manus såklart...men jag får ta det som det kommer..

so long!

trassel

Denna veckan har varit upp och ner och fram och tillbaka. Kom till Kalmar station i Söndagskväll och träffade Lydia, Karin och Eddie på bussen och satt och skrattade och log hela vägen till skolan för att det var så härligt att se dom igen! Lika kul var det att träffa de andra på måndagen igen. Jobbade med minnen på teaterlektionen, hade masterclass i sång och såg stinsen brinner på kvällen. När jag sen på kvällen skulle gå och lägga mig bröt jag ihop. Vet inte vad som orsakde den. Blev jättestressad över allt som jag ville göra och måste göra och började räkna minuter på allt jag skulle göra så att jag uttnyttjade tiden maximalt. Blev lite rädd för mig själv. Svårt att förklara vad som egentligen hände. Men dagen därpå blev låg. Fick lite råd på hur jag skulle stressa ner och försökte så mkt jag kunde. Roligt var att vi fick spela jembeetrummor (eller hur det stavas, typ bongotrummor iaf) i två timmar.

På onsdagen fick vi manus och roller till vår stora produktion i vår. En ombearbetning av Gökboet ska vi göra. "En ung kvinna kommer till ett mentalsjukhus för att slippa arbetet i fängelset och gör uppror mot systemet som råder där, vilket påverkar alla på avdelningen". Den unga kvinnan, Jenny som hon heter, ska jag spela. Jack Nicholsons roll i filmen. Tomas, vår lärare gav oss roller som skulle bli utmaningar. Ja ja tackar jag, har fått världens utmaning, en sån teatermänniska är jag ju inte, men det ska bli sjukt kul för hon är rapp i käften och pratar hela tiden typ så jag har mkt text att lära mig. Mycket jobb kommer det att bli. 14 och 15 mars på Kalmar Teater blir det av. 
Onsdagens födelsedagskalas för Adam hade franskt tema och hade ett minst sagt udda samtalsämne om en klasskamrats nya små besökare =D

Hela fredagen gick åt till gruppimprovisation. Vi var hjortdjur, uteliggare och bussresenärer med udda egenskaper, lärorikt och roligt =)

Helgen har varit skön, men jag hatar söndagar när jag måste åka tillbaka igen. Inte för att jag ska tillbaka utan för att jag måste resa. Jag blir jättesplittrad och stressad av detta. Har dividerat med mamma om jag ska komma hem nästa helg. Vill, samtidigt som jag inte orkar åka. Usch, detta tär på mig just nu. Men jag vet inte vad som är bäst, det är ju hemma som jag verkligen kan sova lugnt och slappna av....suck...

nu får kristian komma snart så jag får krama honom igen...!

jag sjunger för livet

Nyårsafton blev en mysig kväll som började med korvgrillning, vilket iuf gjorde att kläderna luktade grillrök t.o.m efter tvättning, menmen, mysigtt va det iaf..Sen va det fackeltåg, eller a tåg på tre personer med en fotogénlykta iaf =) Tillagade Trerättersmiddag, tittade på Grease (!?), spelade yatzy, smällde raketer, vilket kunde gått illa eftersom två av dom välte och sköt rakt in i skogen, men ingen eldsvåda som tur va...och trpts att vi tyckte att vi ändå hade ganska mkt raketer så kunde vi ändå inte slå grannen som fick sista ordet. Tolvslaget, tal av malmsjö och skålande i champagne. Det började snöa. En vacker start på det nya året!!

Idag regnar det is istället. Kan det inte komma nån riktig snö snart!? Trettondagsafton. Det blir kalkonmiddag med familjen, och mitt klädtema för kvällen är 80-tal, hur det nu hänger ihop :P

Häromdagen inhandlade jag ett par coverse till, ett par helsvarta med ränder på. finfina =) Så nu har jag tre par i olika storlekar faktiskt, 5,5 , 5 och 4,5 =P mina fötter måste krympt!

Jag har insett en av mina konstiga hobbies, eller ovana kanske man ska kalla det. Klämma finnar. Det kliar i fingrarna när jag ser en mogen finne, jag måste få klämma oavsett vem den sitter på! Usch va äcklig jag är! ;) Men känner ni inte igen er? =)
Sen är jag rädd för att åka rulltrappa. Jag måste ladda mentalt innan jag kliver av och på, sen håller jag mig krampaktigt fast i räcket, eller vad man ska kalla det. Tänk om man snubblar när man går på? Man vet hur ont det gör att ramla i en vanlig trappa, men nu kommer man att rulla nerför en ståltrappa i rullning och dra med sig massa andra folk. ONT! Och om man skulle snubbla när man går av så kommer man att bli en stoppkloss för det människor som kommer åkandes ner och inte kan stanna så det kommer tillslut bli en stor hög med mig underst. ONT igen. Någon som kan ge mig rulltrappetearpi? =P

Imorgon åker jag tillbaka till Öland  igen. Ska bli kul att få träffa alla igen och börja med nya projekt, bl.a vår föreställning av en bearbetad version av Gökboet som kommer att spelas på kalmar teater i mars =) Men det kommer bli konstigt att inte få träffa Kristian varje dag igen, har ju umgåtts med honom dygnet runt i två veckor nu. <3 

Inget oväder imorrn tack för jag ska åka tåg!

ciao